Adventi
karácsonyi vásárok

Talinni karácsonyi vásár


Történelmével, középkori tereivel és hófödte templomaival, a karácsonyi vásár az Észt fővárosban az egyik leghangulatosabb. Tény, hogy egy kicsit kisebb, mint néhány társa, és még csak a 11. évében jár, relatíve fiatal, de egészen biztos, hogy szép. A Rotermann teret betölti egy óriási karácsonyfa, amit apró fények százai lepnek, és bódék tömkelege.

Ebben az évben lesz egy verseny, hogy megszavazzák a legszebb házi készítésű karácsonyi dekorációt, továbbá hószobrokat fognak építeni a látogatók szeme előtt. Az esemény csúcspontja a Mikulás háza lesz, ami pont úgy lesz feldíszítve, mintha egy meséből érkezett volna. A gyerekek bedobhatják a neki írt karácsonyi listájukat, majd megetethetik mohával az évben született kis rénszarvasokat.

Hol keresd az ünnepi italt: Habár Talinn egészen kicsi, mégis számos hely van, ahová betérhetsz egy italra, pl. egy bögrényi lélekmelegítő gluhwein-ért.

Nevezetes szálláshely: Egy Észtország történelmi fővárosában eltöltött nap után, a középkori belsővel rendelkező Schlosse Hotel a tökéletes hely a visszavonulásra.