Adventi
karácsonyi vásárok

Prágai karácsonyi vásár


Míg ugyan egész évben vannak kis fakunyhók, ahol finom trdlo kenyér kapható, Prága karácsonykor igazán megtelelik, a szép terekre ünnepi vásár, karácsonyi koncert, és egy minden évben kivilágított óriási karácsonyfa költözik. A város barokk építészetével bámulatos hátteret fest, miközben a színes fakunyhók százai között sétálgatsz, ahol mindent árusítanak a fa játékoktól kezdve, a vert csipkén át, a kézzel vésett kristályig. Ne hagyd ki Bohémia hercegéről, Szent Wenceslas-ról elnevezett Wenceslas teret – aki után még egy karácsonyi ének is a nevét kapta.

Hol keresd az ünnepi italt: Az 1912-ben alapított Café Louvre régi állandó vendégei között tud olyanokat, mint Albert Einstein, Franz Kafka és Karel Kapek. És ez is csak egy lépésnyire van a Wenceslas tértől, így nem kell messzire menned, hogy felmelegedj.

Nevezetes szálláshely: Kevés olyan romantikus hely van, ahol a szeretteddel meg tudsz szállni karácsonykor, mint a 13. századi Augustine. A gyönyörű prágai kastély alatt helyezkedik el, és csak egy rövid sétára van a Charles hídon túl lévő összes karácsonyi piactól.