Adventi
karácsonyi vásárok

Lillei karácsonyi vásár


Fantasztikus zsongás uralkodik Lille körül karácsony idején, mikor a sürgölődő Place Rihour fénybe borul. Ideális hely egy ünnepi, hétvégi kiruccanásra. Több mint 80 különleges árusító stand tűnik fel a városban november legvégén, a művészi ételektől, borkülönlegességektől, helyi művészettől, eredeti kézműves munkáktól és kézzel készített karácsonyi dekorációktól duzzadva.

Az ételeket tekintve, van itt kihagyhatatlan Maroilles sajt, makarónok és babelutt karamell, amelyek tökéletes üzemanyagnak bizonyulnak miközben a Grand Place-en sétálgatunk és felfedezzük az aprólékos építészetét a helynek, ideértve a 18. századi flamand reneszánsz VieilleBourse-t is. A szomszédos öreg Lille feldíszített utcái is megérnek egy körutat, az örökzöld girlandokkal a rue de la Grande Chaussée-n, a rue de la Monnaie-n át, az elegáns rue Esquermoise-ig. Az ötven méter magas óriáskerék pedig nagyszerű rálátást biztosít a hófedte kunyhókra és tetőkre.

Hol keresd az ünnepi italt: A francia sör hazája, Lille tele van nagyszerű kocsmákkal és kávézókkal, s ezek a Place de la Gare-en gyülekeznek, a vasútállomás előtt. Próbáld ki a Le Carnot-t is, ami romantikus Art Nouveau mozaikokkal van díszítve.