Adventi
karácsonyi vásárok

Kölni karácsonyi vásár


Advent utolsó hétfője előtt mézeskalács ház-formák, azaz „Buden-ek” töltik meg Köln belvárosát, aminek a hátteréül a lélegzetelállító német építészet szolgál.

Több mint 160 bódé terül szét hét piacon, mindegyik külön témájú: köztük a Rhine, a Köln-i katedrálissal, az Alter Markt (ami a gyerekek számára a legjobb, van itt bábjáték, körhinta), a Neumarkt és végül a Rudolfplatz, ami idén a Grimm testvérek tündérmeséinek fantasztikus világává változik át.

Minden piacon faberakásos kunyhók állnak, amelyek színig vannak töltve ritka kincsekkel, a pipázó fa Räuchermännchen-től a diótörőkön át a karácsonyi figurákig. Lenyűgözőek a régi stílusú baumschmuck fadekorációk, a csengők özöne, az angyalok, a csillagok és egyéb csecsebecsék.

Megéri megnézni a Stadtgarten karácsonyi vásárt. Köln legöregebb parkjának sarkán található, nyugodt, faluszerű hangulata a legvonzóbb tulajdonsága. Egy kis friss levegő a délután tömeg után. Amikor már azt hinnéd, hogy láttál mindent, nézd meg, ahogy a kézműves emberek elkezdenek dolgozni a szemed előtt: ónozott kiöntőtálak, koszorúkötők, üvegfújók és kovácsok egyedi ajándékokat gyártva mutatják be ősi mesterségüket, amelyeket ott a helyszínen meg is lehet vásárolni.

Mikor megéheztél már a sétálástól, fejezd be utadat egy ünnepi jutalommal. Fahéjas csillagok, sült almák, pirított mandula és tésztafélék zsúfolódnak egymás mellett, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek. Minden nagyon ízletes és legjobb az egészet egy egészséges adag Glühwein-nel leöblíteni.

Hol keresd az ünnepi italt: Az Altstadt-ban van a város sok megmaradt historikus kocsmája. A Früh Am Dome pedig mindössze 5 percnyi sétára van a vasútállomástól.