Adventi
karácsonyi vásárok

Berlini karácsonyi vásár


Bárki, aki szeretné megtapasztalni a tradicionális német piacot, menjen Berlinbe. Idén 5 nappal korábban kezdődik az advent miatt és a város újra életre kel egy esemény által, amit ők úgy hívnak "téli csoda". Az egésznek a szíve a Potsdamer Platz-on található, amely egy 500 négyzetméteres nyitott jégpályájával, egy 20 méter magas fenyőfával és Európa legnagyobb hordozható szánkójával büszkélkedhet. De nem ez az egyetlen hely ünnepi kikapcsolódásra, mivel az utcák megtöltődnek nem kevesebb mint 60 vásárral, Charlottenburg-tól a történelmi Kaiser Wilhelm Memorial templomig elterülve. Különféle tradicionális kézművességtől a ritka antik ékszerekig megtalálható itt minden. A tökéletes hely a karácsonyi bevásárlás megkezdéséhez.

Hol keresd az ünnepi italt: Hogy madártávlatból is megszemlélhesd a kiterjedt berlini karácsonyi vásárokat, menj a Soho House-ba egy lefekvés előtt italozásra. A tetőtéri látvány az egyik legjobb a városban.

Nevezetes szálláshey: Ha egy kicsit túl sok volt a hagyományos karácsonyi zsibongásból, vegyél ki egy szobát a Casa Camper Berlin-ben egy kicsit más jellegű, visszafogottabb stílusért. Gondolunk itt Apple számítógépekre, Eames fotelokra, lapos tévékre és egész fal magasságú kilátásra. És említettük e már a felső szinten található ingyenes éjjel-nappali büfét?