Adventi
karácsonyi vásárok

Bécsi karácsonyi vásár


Azt állítani, hogy az osztrákok tudnak egy-két dolgot a karácsonyi vásárról, egy kissé alulbecslés lenne velük szemben, mivel az éves Christkindlmarkt 1294-ig datálható vissza, s ezzel Európa legősibb karácsonyi vásárává vált. Idén is korán kezdődik, a kapuit november 17-én, szombaton nyitja meg és változtatja át a tradicionális Rathausplatz-ot egy téli csodavilággá. A (remélhetőleg hó borította) neogótikus városháza előtt tartják majd, ahol ezenkívül több mint 150 bódé is lesz, kézzel készített karácsonyi dekorációkkal és édességekkel megtöltve, mint például a lebkuchen, azaz a mézeskalács és gebranntemandeln, vagyis a pirított mandula. Innen, a kezedben egy bögre forró gluhwein-nel elsétálhatsz az ősi Bécsi Karácsonyi Piacra is a Freyung-on, hogy az ünnepi adventi koncertet meghallgasd, ami mindennap délután fél 5-től kezdődik.

Hol keresd az ünnepi italokat: A csípős hideg levegő elől bemenekülhetsz az egyik bécsi Kaffeehaus-ba. Sokak szerint az egyik legjobb választás a Café Mozart lenne, ami 1794-ben nyílt meg, nem sokkal Mozart halála után. Éppen a Bécsi Operaház mögött található és isteni forró csokit készítenek.

Nevezetes szálláshely: A The Ring. Az Operaházzal szemben található és nem elég, hogy teljesen a központban van, de csillogó, stílusos és hibátlan a kiszolgálás is. Bécs egyik legkiválóbb szálláshelye.